Rabu, 23 September 2009

pulun abis....rye sakan

hai semua, kjapnye la msa berlalu...ari ni dh rye ke 5 dh...huhuhu...
lsa dh nk kna blik uthm...xnk blik...waaaaaaaa....
sbnarnya aku nk citer aku pnye rye dr rye pertama smpi rye ke 3...
4 n 5 xde pe y mnarik pn...1-3 mmg full xtvt lah...hehehe...ska2...
rayer pertama
pgi2 2 mcm besela, berslam ngn family,mtk maaf semua, n then smbahyang rye...
pas smbhyang rye g umah tok, n sdara2...sdra2 pn xjauh dr umah aku ni...
yela, ate satu kg ni pnuh ngn keturunan aku je...hehehe...eh slap, bkn keturunan aku, tp keturunan moyang aku...hehehe... moyang aku pn shat lg...
mlm plak....
ada besday party kt umah mak sdara aku....xbsar sgt pn...dia pn xjmput ramai org...tp syok la, mkn2 lg...bsarkan bdan...hehehe...kt bawah ni ader gmbr2 sekitar ari rye pertama...

ni nk p smyang rye....

blik smbahyang, berkumpul kt umah tok aku...myang aku y tdung putih 2...

ni plak anak2 dara...spupu2ku

keluarga bhagia...spupu2 kecikku


rayer ke 2....
igtkn xde pe2 xtvt, pas 2 umi belia tpon ajk g rye...aku apalagi, trus bersiap n g rye...
bkn g rye kt mane pn, dlm kg ni jgk...umah dak2 belia...
kul 3 dh nk kna blik sbb ptg ader 'family day'...mmg aku tggu2 jgk la, semua keluarga keturunan moyang2 aku berkumpul...ramai ah...meriah...tp bru nk start majlis, hujan y amat lebat menimpa bumi...lebat sgt2...tp majlis tetap berlangsung....

mlm plak ....
berlangsung pula xtvt bakar satay...satay y bakar ari tu xabs, so smbung bkar mlam ni...mak aku wat nasi goreng...ehm xramai y join, tp riuh ngn suare bdk2 je...aku mkn awl pd mlm 2 sbb aku tau tgas aku slps 2...aplagi, jga baby la, mak spupu aku nk mkn, aku y kna jga ank die...hehehe....n ni plak gmbr skitar rye ke 2...

family dy...ni mse bersalaman ngn moyang2 n y lbih tua...

smgt tak y tdung hitam 2 ambik mknan...hehehe

ni plak, mlm bkar satay....bdk2 kcik y bertungkus lumus bkar...

rye ke 3....
rye ni aku terpakse berebut kete ngn mak aku, cian mak aku, hehehe...time ksih mak bg aku pnjm kete...ari ni aku nk p braye ngn kwan2 mse duk polisas dlu...ngn epul, ernie, faizah, n farid...jpe semua bdk2 ganu...mla2 g umah epul, g ambik die sbb nk p umah ernie...mse nk g umah ernie, aku meredah jem y sgt teruk...ketar jgk lutut aku nk menghadapi jem 2...dh 2 lpe plak nk bwk roti...hehehe...nsb bek berjaya...smpi umah ernie jpe farid, mkn2 pastu bergerak kt umah faizah...mencabar gler ah ari ni...huhuhu...tp stu je, gmbr xsmpt pn nk ambik...2 y sdih...ptg 2 plak aku kna berkejar blik sbb dua pupu aku nk bertunang...lg skli meredah jem...huhuhu...nsb bek smpi sblm kul 3...smpt la aku p tunang dua pupu aku...
mlmnye plak...
projek mkn2 lg...mak sdra aku pggil projek mega...kitaorg mtak duit rm5 satu kpala...
bdk2 kcik smua kitaorg mtk...aku la y bertugas jd ceti haram 2...hehehe...
mlm 2 pak sdara n mak sdara aku bertungkus lumus beratur utk dptkn kfc...
maklum la dh lma menunggu, akhirnya ade jgk kfc kt k.brg ni...
ramai y join n mlm 2 meriah ngn bdk2...best sgt2...ni gmbr sekitar rye ke 3...

rombongan dh smpai...
ni la tunang dua pupu aku 2..

ni mlm mkn kfc...bdk2 y ramai...

abs licin stu meja kami kerjakan....



2.30 pgi, rye ke 3...


pgi ni, kami sekelurga di kejutkan dgn seekor ular...adik aku la, die ngah syok tgk tv, sdar2 ular 2 dh ader dpn mta die...die ckp, die tgk ular, ular tgk die....
die grak slow2 pastu p kejut abah aku...abah aku pn bgun la...
apalg bertungkus lumus ah adik2 n abah aku cari ular 2...dan akhirnya...
mati ular tu dorg kerjakan...ular ni pn, org beraye di pn sbuk nk beraye....


yekkkk, geli aku tgk ular ni...huhuhu


1 ulasan:

  1. salam pengenalan wani...
    =)
    wani mana ni ea...
    smaasza dulu ke?

    BalasPadam

sayang kamu....

salam cinta dariku